hits

Sigrid fletteskjørt

I dag tenkte jeg å dele min erfaring med Sigrid Fletteskjørt, som jeg strikket ferdig for ikke lenge siden. Det tar jo litt tid å få ut alt her på bloggen. Spesielt nå før jul, nå skjer det noe hele tiden. Så selv om jeg prøver å få ut et innlegg hver hverdag, så kan jeg ikke love noe nå. Men i dag kommer en liten favoritt. 

Da jeg først så skjørtet i heftet DSA48 Alpakka nordic spring, fra Du store Alpakka, så viste jeg at DETTE måtte jeg prøve å få til. Jeg var i utgangspunktet skeptisk. Det skulle strikkes i tynn alpakka, og det er masse, MASSE fletter! Og det er ikke noe jeg er super dreven på! Men jeg hadde noen røde nøster jeg tror kom til å bli perfekt til skjørtet. Så jeg beit tenna sammen, og la opp! 

4633972

Skjørtet har en løpegang øverst, hvor innsiden strikkes med enkel tråd. Men fra brettekanten og til fellekanten så strikkes det med dobbel tråd! Så det var jo virkelig ikke et så evighetsprosjekt som jeg hadde trodd. Nå har det kanskje kommet en rettelse til skjørtet, hvis ikke så vær obs på at mønsteret er feil. Hullmønsteret og flettemønsteret går ikke opp. Men hvis du bruker litt logikk selv, så klarer du det helt fint. Jeg sendte inn mail til du store alpakka da jeg oppdaget det, så vil tro at de nå har fått ut en rettelse. 

Skjørtet har fletter langs toppen og bunn, og store fletter og hullmønster langs begge sidene. Det er så utrolig pent! Og siden det har så mye fletter så sitter det veldig pent på også. Jeg er ikke så voldsomt lang i beina, så jeg fikk skjørtet i akkurat perfekt lengde, uten å måtte strikke det alt for mye ekstra. Jeg vil nemlig ikke ha et miniskjørt. Men er super fornøyd med lengden jeg har. Jeg er 164, og på bildet ser du hvor langt skjørtet er på meg :) 

Skjørtet gikk kjapt å strikke, og det var lett å holde oversikt over mønsteret, så jeg trengte ikke dra rundt meg heftet i veska, eller ni stirre på mønsteret når jeg satt hjemme. Så det syns jeg var ganske deilig. Jeg elsker det, og vet at jeg kommer til å bruke det masse!

I heftet så er det også flere plagg i samme serien. 

Fargen jeg har brukt er 130, bringebær. 

Kjempe glad i skjørtet, og ELSKER det i rødt! Det perfekte juleantrekket!

Strikkes

#strikk #strikking #blogg #håndarbeid #julestrikk #DIY #egostrikk #sjølvsagtstrikk

Én kommentar

Jane Birke Nielsen

06.12.2017 kl.11:42

Så fin den er og hvor sidder den godt på dig ....superlækker!

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

29, Rakkestad

Min strikkeblogg, med små glimt fra hverdagen. Følg med for dagens strikk, ferdige prosjekter og mine favoritter!

Kategorier

Arkiv