hits

Pakke i posten, og litt om håndfargeren og designeren Lillerille!

I går kom det pakke i posten! Wiiii!!! Det dukket opp 4 hesper med Sherlock BLF fra lillerille. Hun har nettsiden lillerilledesign.no. Der kan du bestille garn som hun har håndfarget, oppskrifter, tøynett osv. Hun har masse garn som ligger ute, i tillegg har hun "Garnslipp" som annonseres i forkant slik at man kan sitte forberedt. Ofte blir de mest populære fargene utsolgt å få minutter! 

Man kan også lese om de forskjellige basene hun bruker, som den typen jeg kjøpte nå - Sherlock BLF. Det er Tweedgarn, tynt og 2tråds. Det er fra en sauerase som heter Bluefaced Leicester og er 85% superwash BLF og 15% Donegal nep. 

Tykkelsen på garnet er det man kaller for fingering weight. Dvs rundt 27/10 har jeg gjerne som en liten pekepin. Og det er hele 400m pr nøste! Så til sammenligning så er det ca like mye på et hespe, som er 100g, som to nøster med Sandnes Alpakka silke. De er også da ca like tykke - slik at oppskriftene som bruker det garnet fint kan byttes ut med Sherlock BLF fra Lillerille.

Hun har også en side med "fargekart", og det syns jeg var en lur ting. For de som håndfarger garn har jo ikke alltid alle fargene liggende i butikken! Men det er ofte ikke vanskelig å få de til å farge opp en tidligere farge, eller en spesialbestilling da.. Så da kan man sjekke ut FARGEKARTET for inspirasjon! Lurt!

Lillerille er også designer, så hun selger også sine oppskrifter fra hjemmesiden sin. Mine favoritter er Varmt vinterskjørt, nattefrostkofte og Flettetights!

Jeg har fått veldig dilla på skjørt! Så tror skjørtet skal få rykke ganske langt opp på lista! 

Jeg har møtt dama bak all denne herligheten et par garner. Første gangen på Fredrikstad strikkefestival, og så et kjapt hei på Oslo strikkefestival! Så det betyr altså at de hespene jeg fikk i posten nå - det er ikke de første lillerille hespene som har kommet inn døra her hjemme :)

Men disse hespene fikk jeg altså i går!

De skal få bli en lilly cardigan, når Aimees little kingdom kommer ut med oppskriften! I mellomtiden får jeg bare sitte å vente!

Her er hespene jeg hadde fra før! 

4167214

Jeg lurer litt på å strikke de sammen med dreamline air, og la det bli en riller på langs genser kanskje! Jeg sliter meg gjennom ermene på ingen dikkedarer, så tror ikke det blir en ny av den. Men det fins jo utrolig mye å velge mellom! Det er litt vanskelig å strikke med håndfarget garn syns jeg. For jeg vil gjerne at meleringen skal komme frem, samtidig som at det ikke skal bli for mye! 

 

StrikkeS

#garn #lillerille #lillerilledesign #strikk #strikking #håndfargetgarn #diy #håndarbeid

Én kommentar

julietalivstil

23.11.2017 kl.13:28

flott innlegg!

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

29, Rakkestad

Min strikkeblogg, med små glimt fra hverdagen. Følg med for dagens strikk, ferdige prosjekter og mine favoritter!

Kategorier

Arkiv