Garnet jeg aldri skulle strikke med

Forje helg var jeg i Bergen, på Bergen Strikkefestival. Der hadde jeg kjøpt meg en plass til workshop med Pickles og Dagny Thurmann-Moe. Dagny og Pickles har et samarbeid hvor de har laget den super populære Dagny kjolen. Kjolen som alle kler, hvis de strikker den i riktige farger. 

På workshopen fikk vi alle personlig konsultasjon med Dagny, hvor hun la frem hvilke farger vi kledde, og hvilke av pickles sine garn hun anbefalte. Det var jo begrenset hvor mye forskjellig garn de kunne ha med til Bergen. Men det var mer enn nok:) I følge Dagny så er det klare farger som kler meg. Ikke de duse fargene jeg liker! hahahaha! Men blått, burgunder, gult, grønt, rødt. Masse å velge mellom. Men dype klare farger er stikkordet. 

I forkant så hadde jeg håpet på noe merino tweed. Fordi jeg liker ikke ullete garn som stikker og klør. Men det var ikke de fargene jeg likte som de hadde med i merino tweed. Og Dagny smilte lurt til den burgunder pure wool. Så greit da! Utenfor komfort sonen og med ull på pinnene! Jeg håper så virkelig at den ikke kommer til å stikke og klø etter vask! Isåfall at det går fint med en underkjole! For fargen en utrolig fin!

2733992286716430244063379590

Kjolen kan strikkes i tre lengder, kort, medium og lang. Jeg tenkte å lage min medium. Det er veldig greit med mye glattstrikk om dagen, siden jeg fortsatt går på smertestillende. Liker også at kjolen strikkes ovenfra og ned, så jeg kan prøve den på underveis! 

Min foreløpige vurdering av pure wool er at det er stikkete, men ikke for ille. Det er ikke så godt og mykt som jeg er vant til, men vet jo at ull blir mykere og bedre jo mer den blir brukt. Så jeg er veldig optimistisk! 

 

#purewool #strikking #strikk #pickles #dagykjole 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

28, Rakkestad

Min strikkeblogg, med små glimt fra hverdagen. Følg med for dagens strikk, ferdige prosjekter og mine favoritter!

Kategorier

Arkiv

hits