Veien tilbake der jeg var

Det har blitt slik at jeg nå biter i det sure eplet. Jeg skal ned i vekt, og det hjelper ikke å sope mer under teppe....

1.mai begynte jeg, og på 6uker har jeg gått ned litt over 5kg! Woho!!

Jeg begynte på Grete Roede kurs den 4.mai. Men istedet for å gå på kurs en kveld i uken så tar jeg bare nettkurs. Syns det fungerer ganske greit! Man får god kontakt med kurslederen og personlig tilbakemeldinger og peptalk. Nå har jo mamma vært kursleder for Grete Roede i mange år, så bruker ho mye også, selv om ho sluttet med det for noen år siden. 

Det jeg gjør er at jeg veier det jeg spiser. Men nå har jeg spist x-antall brødskiver med 2-3 forskjellig pålegg, så jeg husker hvor mye det veier. Så da veier jeg ikke, bare skriver opp vekten sånn ca; to skriver kneipp; 60g (58 hvis de er av de små på starten eller slutten av brødet) vita lettmargarin; 9g leverpostei; 23g og agurk 50g. :)

3454605
 

Ellers så passer jeg på å spise minst 100kcal hver 2-3t, drikker vann og spiser 300g frukt og minst 300g grønnsaker hver dag. Syns det går ganske greit! Jeg sliter litt med å drikke bare vann, litt mer om det lenger ned. 

Det er veldig surt å ikke ha kosen i helgene, spesielt når Bjarte sluker innpå 1,5l med cola og en pose potetgull. Men han kan jo bare tenke på at han skal litt ned i vekt så våkner han opp et par kg lettere! Jeg er SIKKER PÅ at det er slik!!!! og ikke minst at de kg har hoppet over på meg! 

Som motivasjon har jeg skrevet opp hver mandag (datoen altså) fra 1.mai og ut året. Så har jeg notert ned målvekten jeg har den uken. Med 500g minking hver uke. Så nå ligger jeg foran skjema! Så hvis jeg har en uke hvor det ikke går like bra ned, så er jeg kanskje fortsatt foran skjema! Det er motiverende! 

Jeg merker at det er ikke kostholdet i uken det er noe problem med. Annet enn å passe på å spise nok, spesielt de dagene jeg ikke er helt i form. Men helgene! Der sliter jeg! Og det hjelper ikke akkurat at etter at jeg bestemte meg for å gå ned så har det vært:

  • Konfirmasjon
  • Utdrikningslag
  • Familieselskap
  • Sommeravslutning

I bare uka som kommer så er det

  • Sommeravslutning med rømmegrøt, spekeskinke og flatbrød
  • 80års lag til morfar
  • Bryllup

Jeg har telt ca kcal i alle festlighetene jeg har vært i foreløpig. Men i bryllupet, da lar jeg den kalkulatoren være igjen hjemme! Får satse på å danse av de kcal iløpet av kvelden! hihihi!

Som en annen motivasjon så har jeg også gått inngått et veddemål med mamma og ene tanta mi. Vi starter 1.juli og den som har gått ned mest 1.januar vinner! Premien er da at de to andre må gjøre en ting. Den som kommer på andre plass får også en ting gjort av taperen. Så her gjelder det ikke bare å vinne! Men spesielt ikke tape!! For å si det sånn så blir det ikke stort med julekaker her i år! Isåfall er de laget med stevia! hahahaha! 

Hva jeg skal velge hvis jeg vinner har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Men en ting er at klesvasken skal strykes og brettes i en hel uke. Vurderer om kanskje nr to skal være å få ting jeg har liggende i "reperasjonskurven" ferdigstilt. Det er plagg jeg har strikket som kanskje trenger en knapp, kanskje det er en tråd som er dratt ut, eller kanskje den ikke er montert ferdig i det hele tatt! Det er såååå ork! Så tror kanskje jeg går for den! Men jeg MÅ vinne en uke med stryking altså! åååååå, jeg haaaaaaater å stryke sengetøy! Men det må gjøres! 

En utfordring for meg er jo det faktum at kroppen orker svært lite. Jeg er ikke kvitt fibromyalgien, men jeg og legen misstenker at kanskje ME'n begynner å fade bort. Men trening er fortsatt veldig vanskelig. Jeg prøver, men blir lang tid mellom hver gang. Heldigvis så har jeg fått meg elsykkel som gjør at jeg kan få syklet Julie til barnehagen! Og da får jeg jo beveget meg noe! På vei til og fra bhg så sykler vi også forbi ei god venninne av meg, som skal ut i permisjon snart! Så planen er en stopp innom der for å trille tur også! Så jeg er optimistisk! 

For å få i meg nok vann så fyller jeg opp en Imsdal flaske, også har jeg i forskjellig smak! Jeg har kjøpt slite på iherb.Du kan bestille den via denne linken her da ser du hva jeg bestilte. Det er to forskjellige vanndråper. Den smaker kanskje litt kunstig, men jeg syns det smaker ganske godt. Og bruker to "klem" på en Imsdalflaske. Det smaker ikke mer kunstig enn de forskjellige Imsdal flaskene man får kjøpt med smak syns jeg. I den samme bestillingen hadde jeg også en stor flaske med stevia dråper. De bruker jeg f.eks i te, lemonade eller når jeg vil ha litt ekstra søtning uten kcal. Det er også en veldig god bladning med forskjellige bær og gresskarkjerner. Veldig god til yoghurt! 

Hvis du vil prøve ut iherb så husk 350kr grensen hvis du skal handle mva fritt. Hvis du i tillegg bruker denne koden: ZDM627 så får både du og jeg en liten bonus :) Jeg bestiller en del forskjellig fra iherb, skal lage et innlegg om det seinere! Kommenter gjerne med dine favoritter hvis du har handlet der selv! 

Nå skal jeg lage meg en skål med grønnsaker, en kopp med te! :) Veldig dilla på te om dagen! 

 

Vi SnakkeS

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

28, Rakkestad

Skriver om min hverdag, både foran og baksiden av medaljen. Mamma til ei aktiv frøken født 2014 og gift med en enda mer aktiv mann siden 2013 :) Min hverdag fylt med latter, glede, stavefeil og jojo slanking. :) ta meg for den jeg er, det gjør jeg)

Kategorier

Arkiv

hits