Restehals med vid hals

Hals strikket med restegarn. Strikkes ovenfra og ned, så dersom du ønsker ekstra lang, er det bare å strikke en runde ekstra. Dersom du ønsker at selve halsdelen skal sitte litt mer inntil, gå ned en pinnestørrelse der. Halsen har 4 kantmasker i hver side.

Størrelser

Garn:

 

 

Pinner:

Strikkefasthet

1-3 (4-8) 8-12

Drops BigMerino

Hovedfarge: 100g

Kontrastfargene: 50g hver

5,5 mm rundpinne 40cm

18 masker = 10 cm

 

 

 

  

 

Restehals

Legg opp 76 (80) 84 m på pinne 5,5 med hovedfargen. Eventuelt pinne nr 5, dersom du ønsker litt strammere hals. Strikk 2r,2vr rundt i 8 (10) 11 cm. Så går du evt over til pinne nr 5,5 igjen.

Start å strikke glattstrikk. Strikk 38 (40) 42m, snu arbeidet, og fortsett i glattstrikk tilbake til rundens start, men med 4 kantmasker i hver ende som strikkes i riller. Nå har du delt halsen i forstykke og bakstykket.

Strikk 1 (3) 2 cm før du starter med mønsteret

Mønster

Pinne 1-2 Hvit / kontrastfarge 1

Pinne 3-6 Hovedfarge

Pinne 7-8 Hvit / kontrastfarge 1

Pinne 9-12 Kontrastfarge 2

Strikk mønsteret 2 ganger. Men på str 1-3 (4-8) så avsluttes mønsteret med pinne 8.

Du har da 2 (2) 3 runder med kontrastfarge 2. Nå strikker du 4 riller og feller av. Pass på å ikke felle av for stramt.

Gjør likt på andre siden, men denne siden strikkes 6 pinner lenger. Dvs at dersom du avsluttet med hovedfargen som siste ?brede? runde på forje side, avslutter du med kontrastfarge 2 nå. Og dersom du hadde kontrastfargen nederst, så avslutter du med hovedfargen.

Plukk opp masker langs med kantene. Fra forsiden til baksiden. Strikk så 1 pinne fra vrangen og fell av på retten. Her bruker du den tråden du ønsker. Evt den du har mest igjen av. Dette er for å dekke over trådene du drar med oppover, i stedet for å klippe av trådene hver gang du skifter farge.

Montering

Fest alle løse tråder

Takk for at du valgte mitt mønster! Jeg vil gjerne se resultatet ditt så del gjerne på instagram med #restehals og @frustubbis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

28, Rakkestad

Min strikkeblogg, med små glimt fra hverdagen. Følg med for dagens strikk, ferdige prosjekter og mine favoritter!

Kategorier

Arkiv

hits