Avskaffelse av monarkiet

På veil til barnehagen med Julie i dag, så var det diskusjon på P4, om hva lytterne syns om monarkiet. Burde det avskaffes, eller er det bra som det er?

Det har jo kommet frem i lyset en del av pengebruken på slottet, og det er jo ikke akkurat billig når kongefamilien skal reise rundt! Men dersom vi skulle avskaffe monarkiet da, ville det være så veldig mye billigere å ha en president? Ville ikke han/ho hatt mye sikkerhet og stor stab. Riktignok så er jo kongefamilien flere personer som må passes på. Men hallo! Det er vel ingen hemmelighet at kongefamilien ikke lider noen nød! Det burde ikke plutselig komme som en stor overraskelse! 

Mye av argumentene for å avskaffe monarkiet var at kongefamilien blir født inn i rikdom og makt. Slik at det ikke er mulighet for Ola Nordmann og bo på slottet. Det er URETFERDIG! Jeg hater det ordet! Urettferdig ja... hva med alle barna med rike foreldre! Er ikke det urettferdig også? At noen barn vokser opp i store hus - nesten slott, mens andre bor i små leiligheter og har dårlig råd. Men vi kan ikke avskaffe arv for det? At all arv som skal deles ut må fordels, slik at de som ikke har så mye å arve får litt de også. Det er bare sånn det er! Det er ikke noe mer urettferdig at man fødes inn i en kongefamilie enn en rikmannsfamilie! Sånn er verden! 

Å tenk på stakkars media! Se å hør og alle sladder spaltene hundrevis av mennesker leser hver dag. Hva skal de skrive om hvis vi ikke skal ha en kongefamilie?! Da blir jo halvparten av stoffet borte da! Tenk så mange som kanskje mister jobben sin da... DET er urettferdig det... ;) 

La monarkiet bestå. Det er en del av Norge! Nasjonalisme! Identitet! Tradisjon! Historie! 

'foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff

 

Heldigvis så er flesteparten enig i bevaring av monarkiet. Ihvertfall følge flere av undersøkelsene som er gjort i det siste. Jeg personlig hadde nok ikke merket stort forskjell om vi hadde Konge eller president. Hverdagen ville nok gått som før, men det er noe med å ta vare på tradisjonene. Argumentene om at vi må følge med i tiden og la middelalder være middelalder, det er ikke sterkt nok. Noen ting er vært å ta vare på....
 

2 kommentarer

fedrekamp

07.04.2016 kl.19:17

Synes det er fint å ha en kongefamilie, så jeg ser på meg selv som monarkist.

Enkelte argumenterer med kostnadene, men tror ikke en president hadde vært noe billigere alternativ.

Nei Leve Kongen!

liveeriksen

07.04.2016 kl.20:24

Lenge leve monarkiet og det norske folket. Hvorfor i all verden skal man kutte ut kongehuset..pengesluk..vet ikke hva som sluker mest penger i statskassa jeg.. Så lenge man har et kongehus og arvinger, så syns jeg det skal bestå. Hva skulle man ellers gjort med Haakon og gjengen? satt de på gata og bedt de brødfø seg sjøl? De gjør et godt stykke arbeid for landet vårt på verdensbasis. Og jeg syns nå det kan være et skille mellom kongehuset og oss landsmenn. De er ikke dårligere mennesker selv om merkelappen på klærne svir på pungen. Forskjell mellom fattig og rik har det alltid vært om det er medfødt eller ei. Noen er født med gullskje og andre ikke. Men, det er hva man velger å gjøre med det som er viktig. Mange har flere millioner i banken og er like ulykkelige, mens andre har problemer med å få endene til å møtes, men har aldri vært mer lykkelig.

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

28, Rakkestad

Skriver om min hverdag, både foran og baksiden av medaljen. Mamma til ei aktiv frøken født 2014 og gift med en enda mer aktiv mann siden 2013 :) Min hverdag fylt med latter, glede, stavefeil og jojo slanking. :) ta meg for den jeg er, det gjør jeg)

Kategorier

Arkiv

hits