Utfordringer ved å være småbarnsmamma

På en av turene mine inn på Instagram i dag, kom jeg over et innlegg fra Foreldre & Barn. Der oppfordret de til å sende inn en tekst hvis man hadde noe på hjertet om utfordringer for dagens foreldre.

Hjernen startet med en gang og tenke over hvilke utfordringer jeg har i hverdagen. Men kom egentlig frem til at jeg ikke syns det er særlige utfordringer i det hele tatt. Ingen uten ferdige løsninger ihvertfall!

Altså, 

Småbarnsforeldre har sjeldent tid til seg selv, pleie forholdet. Men vi har en lang liste med familie som ønsker å ha Julie på besøk! Og i januar var vi jo faktisk på 14 dagers ferie, uten Julie! Her var største utfordringen kanskje det å være så lenge borte, men det gikk bra det også! Vi gikk ikke glipp av noe vi ikke har sett før eller etterpå! Et annet problem for småbarns foreldre er vel å få tid til alt! Få tid til å rydde og vaske, og lage god hjemmelaget mat! Men siden jeg er hjemmeværende så dekkes det på dagtid. Selvfølgelig så er det ikke strøkent her til enhver tid heller! Det er jo en grunn til at jeg ikke jobber! Men det er uanett ikke noe jeg ser på som en utfordring. 

Tid til barna! Når man jobber på dagtid og skal bruke ettermiddagen på å rydde, lage mat og kjøre til og fra aktiviteter - da forstår jeg godt at det ikke er så god tid til å leke sammen med barna. Men for meg, så er tiden fra Bjarte og Julie kommer hjem, til ho legger seg - ofte brukt på dem. Det fins selvfølgelig uker hvor vi er mer travle enn andre, og tiden sammen ikke strekker helt til! Men helgene tilbringes stort sett sammen! Noen helger må dessverre Bjarte ta med seg Julie og finne på noe, slik at jeg får hentet meg inn etter en travel uke! Men vi får fortsatt mye tid sammen! Julie og Bjarte får MASSE tid sammen! og koser seg skikkelig!

Plass til alt! Det kan vel kanskje også være en utfordring. Det skal jo barnevogner, senger, leker, stoler - ja hva skal ikke disse barna ha! Og noe skal tas vare på, andre ting gis bort/selges/kastes. Men med god plass på kott, bod og ekstra rom så har vi også dekket dette behovet! Så vi er super heldige som bor der vi bor! I et hus med nok plass!

Hjelp! Alle har godt av hjelp inni mellom. Og vi er så heldige at vi får masse hjelp! Så lenge mamma og pappa er hjemme, så stiller de alltid opp med å passe Julie. Svigers har Julie etter barnehagen en gang i uken og sier heller aldri nei hvis de har mulighet en ekstra dag inni mellom. Julie sine oldeforeldre vil også gjerne ha henne på besøk en time eller to, og ene tanten min har ho gjerne på overnatting hele helger inni mellom! 

Så nå i påsken skal Julie til foreldrene mine fra søndag til mandag, hun skal til svigers på onsdag og overnatting fra fredag til søndag! Dette gjør at Bjarte og jeg får tid til alt små pirk som blir utsatt og utsatt. Kanskje vi tom skal snike inn en kino tur! Hvem vet!?! Selvfølgelig så er det dager hvor frøkna slår seg vrang, er super trøtt, bare skriker, ikke vil det mamma vil! Men slik er det å være småbarnsmamma. Og jeg ser ikke på det som en utfordring, det er bare slik ting er. 

 

#foreldreogbarn #småbarn #mammalivet #memamma 

4 kommentarer

Maren

18.03.2016 kl.14:38

Så fine bilder av din småbarns mammas hverdag:). Sikkert både tøft og utfordrende mange ganger:). Ønsker dere en knall bra gul og kul påske:):)

-FruStubbis-

18.03.2016 kl.14:47

Maren: så koselig du syns det:) god påske til deg også! <3

18.03.2016 kl.17:51

Nå vil jeg si som småbarnsmamma at utfordringen er å få tid til alt. Vi bor et stykke unna familie, så vi har ingen avlastning. I tillegg jobber vi begge i store stillinger. Og da er dagene ganske annerledes enn om man går hjemme hele dagen. Men barnet vårt får alt vi har igjen av tid og energi etter barnehagen og i helgene, så får huset vente. Det viktigste er ikke hvor ryddig og rent huset er. Men å reise på ferie uten barne vårt, kunne jeg ikke gjort. Den tiden vi har sammen som hel familie er mye viktigere enn kjærestetur nå som vi har små. Kjærestetid kan vi ha på kveldene etter at barnet har lagt seg ;)

-FruStubbis-

18.03.2016 kl.17:59

Anonym: Jeg forstår svært godt hva du mener, og det var ikke et innlegg som sier at alle har det slikt, at ingen egentlig har en utfordring. Men mer hvordan mitt liv som småbarnsmamma er. Jeg har all respekt for familier hvor begge foreldre jobber og det er jo stort sett slikt det er. Når det kommer til valg av ferie så er det forskjellig fra familie til familie. Julie hadde også en slags ferie når vi var borte! For hun fikk lov til så aaaalt for mye, og hun stor koste seg! ;)

Skriv en ny kommentar

-FruStubbis-

-FruStubbis-

28, Rakkestad

Skriver om min hverdag, både foran og baksiden av medaljen. Mamma til ei aktiv frøken født 2014 og gift med en enda mer aktiv mann siden 2013 :) Min hverdag fylt med latter, glede, stavefeil og jojo slanking. :) ta meg for den jeg er, det gjør jeg)

Kategorier

Arkiv

hits